Iklan

Gambar Pilihan

Gambar Pilihan
9

Sabtu, 26 April 2008

Awek Melayu Bertudung Tapi..Apa Kejadahnya!

Ini artikel lama...
Tidak lama selepas kita digemparkan dengan kes video khalwat yang dikatakan hasil dari tangkapan sebuah Jabatan Agama dari sebuah laman internet, kita kini dikejutkan pula dengan aksi remaja kita yang bertudung tetapi bernafsu buas di taman-taman dan juga di lubuk tupah..Agaknya mereka terlebih baca buku Cakar Harimau Ustaz Noor Bahiyah kot? Asyik mencakar sahaja..haha..Perbuatan di taman yang dijangka selamat akhirnya telah menjadi mangsa hendapan atau ”skodeng” papparazi tak bertauliah yang ber”otak” blue…Tetapi inilah hakikatnya..Kalau masuk NTV7 Jejak Siasat tentu sekali perkataan pertama yang tersembul keluar berbunyi “Apa kejadahnya terjadi kepada masyarakat kita sekarang! Bertudung litup tidak semestinya sembahyang, tidak semestinya taat kepada tuhan, bertudung litup hanya sebagai pakaian dan suruhan ibubapa atau sekolah” haha..Ada juga di kalangan kita yang pergi belajar di UIA tetapi berbaju “spaghetti strap” di luar sana..Sungguh berani..Adakah penghayatan terhadap agama islam itu kurang? ..Sungguh memalukan bukan? Sudah masanya didikan agama ditingkatkan. Kesedaran dan iman wujud dari dalam hati..Sempurnakanlah sembahyang agama iman anda terpelihara!

Membuat korner baring di taman….Aksi didorong nafsu..

Adakah mereka ini di dalam kerugian? Tiada takut kepada larangan Allah?

KRITIKAN KERAS KEPADA AWEK-AWEK YANG BERTUDUNG - AWEK BERTUDUNG DANCE VERSION!

KEJADIAN BEGINI TELAH MENCEMARKAN IMEJ GADIS BERTUDUNG!!

**Ada beratus2 imej & video tentang gadis2 bertudung yg rosak akhlak boleh anda dapati dalam internet. Nasihat saya, lihatlah dengan penuh keinsafan, bukan dengan penuh bernafsu. Lihatlah, mungkin ada diantaranya kenalan anda, ahli keluarga, sanak saudara, tunang anda, awek/pakwe anda, anak2 anda atau sesiapa sahaja yang mungkin anda kenal. Kalo nk buat maksiat, jgn la pkai tudung. Gadis2 begini la yg paling menghina kesucian agama Islam. Kalo dh memang "free hair" tu takpe la, memang dh jahil. Harap2 mereka mendapat hidayah daripada Allah swt.1 ulasan:

tasha berkata...

saya nak berkongsi pada awak.. ada 1 laman blog yg menghimpun petua2 melayu, saya rekomen, http://petuamelayu.com/melayu/ macam2 petua ada

renung2x kn & selamat beramal :)

Iklan

IPMart Online Shopping
Belian dalam RM

Jom Borak


Free chat widget @ ShoutMix

Kerana Agama...

Kerana Agama...
Imam Nawawi