Iklan

Gambar Pilihan

Gambar Pilihan
9

Jumaat, 29 Ogos 2008

Oppsss!!! Ada Iklan Dari Penaja: Agensi Pengiklanan Bergerak


"Risau Sumber Kewangan Masa Depan Anda?"

Ketahui Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Sumber Kewangan Bulanan Yang Tetap Sehingga Akhir Hayat Anda.


Daripada: Khairul


Assalamualaikum w.b.t


Sejak akhir-akhir ini, rakyat Malaysia sering di kelilingi oleh masalah kewangan akibat dari masalah ekonomi yang melanda negara kita sejak akhir-akhir ini. Ini ditambah lagi dengan keputusan kerajaan untuk menaikkan lagi harga minyak sehingga 40%. Hasilnya, ramai orang hilang sumber punca kewangan ataupun tidak cukup belanja harian karana kenaikan kos hidup yang melampau-lampau. Ada yang mengambil jalan mudah dengan melakukan perkara yang tidak bermoral seperti merompak dan berjudi. Tidak hairanlah mengapa sejak akhir-akhir ini kejadian rompakan kedai emas mahupun bank makin menjadi-jadi.


Namun, tujuan saya di sini bukanlah untuk memperkatakan perkara ini. Buat apa kita pening memikirkan sesuatu yang bukan ada kena-mengena dengan kita. Tujuan saya di sini adalah untuk berkongsi sesuatu pengalaman dengan anda sekalian. Pertama sekali, saya ingin bertanya, adakah anda pernah berlabur di dalam mana-mana amanah saham ataupun pelaburan syarikat? Jika ya, tentu anda senang untuk memahami dengan apa yang akan saya ceritakan selepas ini. Jika tidak, inilah peluang anda untuk menceburi sesuatu yang seumpama dengannya di bawah syarikat mereka ini.


Sebelum itu, ingin saya perkenalkan siapa diri saya. Saya Khairul, dan saya ialah salah seorang promoter kepada Syarikat Buluhmas Enterprise (SA0043046-M) sebuah syarikat pengiklanan bergerak di seluruh Malaysia. Pekerjaan saya di dalam syarikat ini adalah mempromosikan iklan syarikat Buluhmas kepada orang ramai di samping mencari promoter baru syarikat. Anda ingin menjadi seperti saya? Sila ikuti penerangan seterusnya.


"Kini memperkenalkan satu kaedah pengiklanan alaf baru dimana anda berpeluang mengiklankan produk anda kepada syarikat Buluhmas ataupun manjadi agen syarikat Buluhmas dan dapatkan komisen."


Apa itu syarikat pengiklanan BuluhMas?


BuluhMas adalah sebuah syarikat pengiklanan bergerak alaf baru.


" BuluhMas telah membawa konsep baru dalam Industri Pengiklanan. Buluhmas ingin menawarkan konsep ini kepada syarikat-syarikat yang mahu mengiklankan nama atau produk mahupun sebarang bentuk yang boleh diiklankan. Apa yang membezakan konsep Buluhmas dengan konsep yang telah ada, ianya tidak memerlukan kos yang tinggi dan ianya sungguh efektif. "


Syarikat Buluhmas merupakan sebuah syarikat pengiklanan seperti yang banyak kita dapat lihat di sekeliling kita. Namun, Buluhmas menggunakan konsep baru dalam mempromosikan iklan-iklan syarikat pelanggan mereka. Buluhmas menggunakan agen untuk mempromosikan iklan-iklan ini. Caranya sangat mudah, agen Buluhmas (iaitu saya juga) hanya perlu menampal iklan yang berbentuk sticker ini di kenderaan masing-masing dan dalam masa yang sama mempromosikan iklan itu kepada orang ramai jika mereka bertanya. Mudah bukan? Sebagai balasan kepada usaha agen ini, Buluhmas akan memberikan pendapatan tetap setiap bulan.


Berapa Harga Pasaran Sesuatu Iklan Itu?


Billboard : RM25000/Sebulan.
Pengiklanan sebegini mudah dilihat tetapi ianya tertumpu pada satu kawasan sahaja dan tidak dapat menyampaikan maklumat yang banyak kepada pengguna.


Televisyen: RM3000 / Saat
Jenis pengiklanan ini sangat popular tetapi ianya terlalu mahal dan tidak dapat dilihat dengan kerap. Jadi anda memerlukan kos yang tinggi untuk iklan anda dilihat dengan kerap.


Radio: RM100 / Saat
Penyampaian mesej yang terhad kerana tiada visual dan hanya berkesan kepada pendengar radio yang kerap.


Majalah: RM6000 / Muka
Tertumpu kepada demografi tertentu sahaja iaitu pembaca majalah tersebut.


Bagaimana BULUHMAS pula berfungsi?


Menampal pelekat / sticker di kenderaan Promoter.
Sticker syarikat anda dapat dilihat di mana-mana sahaja dan secara kerap. Ini menjadikan info produk, laman web dan nama syarikat anda tersebar dengan luas dan cepat.


Menggunakan produk atau perkhidmatan
Setiap promoter diwajibkan menggunakan produk atau perkhidmatan syarikat anda. Dengan ini produk anda akan menembusi pasaran di kawasan yang anda sukar iklankan perniagaan anda. Pelanggan akan bertambah dan keuntungan syarikat akan meningkat.


Bercerita
Promoter akan menghebahkan info syarikat anda kepada orang lain. Mereka ini menggunakan kaedah ‘mouth to mouth' yang mana kaedah ini adalah yang paling berkesan. Untuk tujuan itu juga, promoter akan mencari promoter baru untuk mengiklankan syarikat anda.


KEPADA PEMILIK SYARIKAT
Berminat untuk beriklan dengan Buluhmas?


Iklan anda akan di buat dalam bentuk sticker kereta dan motor dan akan diedarkan kepada agen atau promoter Buluhmas mengikut kuantiti yang telah anda persetujui. Berikut merupakan kelebihan mengapa anda perlu memilih BULUHMAS sebagai syarikat pengiklanan anda:


Kos yang Rendah:
Minimum untuk satu sesi (3 bulan) adalah sebanyak seribu (1000) keping pelekat / sticker. Syarikat anda tidak perlu membayar penuh untuk jumlah pelekat / sticker kerana setiap pembayaran akan ditolak 10% untuk digantikan dengan barang atau baucer syarikat anda.


Pemusatan Pengiklanan:
Buluhmas mempunyai keupayaan yang tinggi untuk mempromosikan pelekat / sticker anda di mana sahaja di semenanjung Malaysia. Anda boleh membuat pemusatan pengiklanan di daerah setiap negeri mengikut keperluan.


Berkesan dan Efektif:
Setiap promoter akan mempamerkan (melekatkan) pelekat / sticker syarikat anda di kereta mereka dan akan membawanya ke mana-mana sahaja selama 3 bulan untuk satu sesi. Mereka bukan sahaja mempamerkan malah akan menyebarkan info kepada orang awam dan setiap promoter akan menggunakan produk atau baucar syarikat anda.


Jika anda berminat untuk mengiklankan syarikat anda bersama Buluhmas, sila hubungi ibu pejabat syarikat mereka di alamat berikut:


BULUHMAS ENTERPRISE (SA0043046-M)
NO.35A, JALAN 1, TAMAN RADEN JAYA,
45500 TANJONG KARANG,
SELANGOR.


PEGUAM:
SAMRY & ASSOCIATES
NO.10/1R, BLOK J, JALAN 3-5,
TAMAN LEMBAH MAJU, PANDAN INDAH,
KUALA LUMPUR.


PERUNDING PERHUBUNGAN PROMOTER:
Kelab Kebajikan Pengedar Jualan Langsung Tanjong Karang
NO.35A-1, JALAN 1, TAMAN RADEN JAYA,
45500 TANJONG KARANG,
SELANGOR.


KEPADA ORANG RAMAI
Ingin menjana pendapatan dengan BULUHMAS?


Inilah tujuan sebenar saya di sini. Saya ingin memperkenalkan kepada anda syarikat Buluhmas agar anda dapat menjana pendapatan dengan bekerja dengan syarikat mereka. Caranya amat mudah, anda hanya perlu menjadi promoter syarikat BULUHMAS. Namun, tiada duit yang datang percuma, sebagai promoter, tugas utama anda adalah:


Menampal pelekat / sticker iklan di kenderaan anda.
Anda tidak dibenarkan menanggalkan pelekat / sticker tersebut selagi anda mempunyai kontrak dengan pihak BuluhMas.


Menggunakan produk atau perkhidmatan pelekat / sticker iklan tersebut.
Anda dikehendaki menggunakan produk yang telah diberi oleh pihak Buluhmas.


Bercerita tentang pengiklanan.
Anda perlu bercerita tentang produk / perkhidmatan syarikat yang diiklankan kepada orang ramai. Untuk tujuan itu juga, anda perlu mencari promoter baru untuk pihak syarikat.


Dengan menjadi promoter, mari kita lihat apa yang akan anda dapat:


Anda akan dibayar RM1 untuk setiap genap sebulan anda menampal pelekat / sticker di belakang kereta anda.


Setiap ahli promoter baru yang genap sebulan anda perkenalkan, anda akan dibayar RM1. Anda akan menerima faedah RM1 setiap promoter di bawah rangkaian anda sehingga level ke-4. Dan setiap level tidak terhad jumlah ahlinya. Ini menjadikan pendapatan bulanan anda tidak terhad.


Sebagai contoh, jika anda mendapat mencari hanya 2 orang promoter sahaja dan begitu juga promoter-promoter yang anda cari berkenaan.

Level

Promoter

Pendapatan (RM)

Pendapatan Level (RM)

anda

1

1

RM 1.00

1

2

2

RM 3.00

2

4

4

RM 7.00

3

8

8

RM 15.00

4

16

16

RM 31.00


Ingat... Pendapatan anda adalah tiap-tiap bulan...


Anda akan menerima produk / baucer yang telah ditetapkan oleh pihak BuluhMas. Produk / baucer ini berdasarkan pertukaran 15% daripada jumlah pendapatan anda setiap bulan.


Yuran Pendaftaran Sebagai Promoter


Namun, untuk menjadi promoter, Buluhmas mengenakan sedikit yuran pendaftaran sebagai menampung kos pengurusan mereka. Ianya sebanyak:


RM 15.00


Mungkin anda akan bertanya, apa gunanya Buluhmas mengenakan yuran ini kerana kelak anda akan mendapat balik wang ini. Anda perlu tahu, yuran ini dikenakan untuk menghadkan menyertaan orang ramai. Ini kerana sesuatu yang percuma itu selalunya akan disia-siakan oleh orang ramai. Jadi, Buluhmas hanya memerlukan promoter yang betul-betul komited dalam syarikat mereka dan sanggup mengeluarkan wang untuk ini.


Anda mahukan lebih?


Buluhmas juga ada menyediakan pakej untuk mereka yang inginkan pendapatan yang lebih. Dengan pakej ini, ada tidak perlu lagi mencari promoter lain kerana syarikat telah carikan promoter untuk anda. Pakej-pakejnya adalah:


Pakej Anak Sekolah modal RM195 pencen RM36 / bulan


Pakej Remaja modal RM1215 pencen RM238 / bulan


Pakej Dewasa modal RM3615 pencen RM714 / bulan


Sebenarnya pakej-pakej ini sama seperti anda "membeli" promoter sendiri sebab setiap pakej mempunyai bilangan promoter mengikut jenis pakej yang dibeli.


Lihat pengiraan modal serta komisyen bagi pakej Anak Sekolah:-


Modal pakej ini:
Jumlah Downline:

RM195.00 (sekali sahaja)
12 promoter maya

Kiraan Modal:

RM15 x anda x 12org = RM195

Kiraan Komisyen:

ANDA

RM1 + RM12= RM13

level 1:

1 org

1 org

1 org

RM4 x 3org= RM12

level 2:

1 org

1 org

1 org

RM3 x 3org= RM9

level 3:

1 org

1 org

1 org

RM2 x 3org= RM6

level 4:

1 org

1 org

1 org

RM1 x 3org= RM3

Jumlah:
RM43.00


Bagaimana mahu mendaftar menjadi promoter?


Untuk pengetahuan anda, artikel ini bukanlah artikel rasmi dari BULUHMAS Enterprise Sdn Bhd. Buluhmas Enterprise melarang sama sekali promoternya mendaftarkan ahli baru secara online. Oleh itu, jika anda mahu menjadi promoter, sila isi borang di bawah ini.Saya akan berikan anda maklumat pengenal (iaitu saya sendiri) dan anda bolehlah berjumpa dengan mana-mana wakil syarikat yang terdekat dengan kediaman anda (sila klik pautan ini), kemudian isi borang pendaftaran dan isikan maklumat pengenal seperti yang saya akan emailkan kepada anda nanti.


Yang Benar,
Khairul
Promoter,
Buluhmas Enterprise
www.buluhmas.comTiada ulasan:

Iklan

IPMart Online Shopping
Belian dalam RM

Jom Borak


Free chat widget @ ShoutMix

Kerana Agama...

Kerana Agama...
Imam Nawawi