Iklan

Gambar Pilihan

Gambar Pilihan
9

Isnin, 12 Januari 2009

Sayang Bini dan Handphone Nyer

"Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab
exclusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym,
tiba-tiba kedengaran deringan handphone di penjuru bilik tersebut.
Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan
seperti berikut . .


"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"
"emmm . . "
"Abang masih ada di kelab lagi ke? "
"Iya."
"sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari
kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru . . cantik bang,
boleh ke sayang beli?
"Berapa harga nya?"
"Cuma $1500.00 aje"
"O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"


"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah

di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2001 . Sayang
suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya
dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan
dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu. ."


"Berapa harga yang dia bagi?"

"Cuma $280,000 ..."
"O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."


"Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi..."

"Apa?" "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang
dan....pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang
dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu, sekarang nie untuk
dijual!!


Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada

taman orkid kat belakang , berhadapan dengan pantai tu.. cantik kan bang.


" Berapa harga yang mereka minta?"

" Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. "


"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli,

tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"


"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!!

I Love You !!!"



"Bye... I Love you too . . "



Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil

mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang
ada dalam bilik tersebut:


"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?"

Tiada ulasan:

Iklan

IPMart Online Shopping
Belian dalam RM

Jom Borak


Free chat widget @ ShoutMix

Kerana Agama...

Kerana Agama...
Imam Nawawi