Iklan

Gambar Pilihan

Gambar Pilihan
9

Jumaat, 31 Julai 2009

TIDAK AKTIF BLOGGING BUAT SEMENTARA WAKTU

Makluman untuk semua pembaca setia dan pelawat baru. Saya tidak dapat posting artikel dan update blog ini buat sementara waktu mulai hari ini. Di jangka tidak aktif dalam aktiviti blogging dalam beberapa minggu ini kerana sebab2 peribadi. Saya akan mulai aktif dalam aktiviti blogging setelah hal peribadi saya selesai.


Sila baca artikel2 yang terdahulu dan semoga anda terus mengunjungi blog ini. Harap maklum.

Duda Bertemu Janda

Di sebuah perkampungan ada seorang duda yang sudah berumur tinggal seorg dirumah nya..anak2nye sume bekerja di bandar... Berdekatan rumah nya itu ada seorang janda yang juga agak berumur dan juga tinggal seorg... Sudah bertahun lama nya mereka berjiran dan sering juga berhubung kala kesunyian... .Suatu hari..di petang yang redup... si duda duduk di bawah pokok rambai..merenung ke arah rumah si janda... Si janda perasan dan datang menegur si duda... "Pak Uda oii..ape yang di menungkan nye tu... "... Si duda menunduk seketika..lalu menjawab "..Ada perkara aku nk bgtu ko ni Mak Jan.."... Berkerut dahi si janda... kerana kelihatan serius pulak si duda tu...


"ape nyer ..serius je bunyi nyer.." ... Si duda merenung si janda... lalu dengan kekuatan yang ade die berkata... "Aku ni kepingin nk berbinikan ko... ko sudi tk?.."... Si janda tersenyum..dan diam seketika ..lalu si janda menjawab "Erm... sudi... "... Setelah berborak seketika... si janda dan duda pun pulang kerumah masing2 kerana hari sudah menjelang senja...



Pada malam itu..si duda gelisah... dia tidak ingat jawapan yand diberikan si janda petang tadi..adakah dia sudi atau tak... yelah dah tue... memori pendek sket... Setelah berfikir sejenak... si duda tidak jugak mendapat jawapan... lalu terpksalah die bertanya sekali lagi kepada si janda... Si duda mendail no telepon si janda..nk dtg umah tk molek plk dah malam2 cmni...



"Helo... mak jan..pak uda di sini... aku ingin bertnya... almaklum dah tua mudah lupa... ptg tdi aku bertnya pada ko sudikah ko berkahwin dengan aku..apakah yang ko jawab.."... Mendengar suara si duda..si janda pun berkata "Aku jawab aku sudi..ikhlas dari hati... selamat ko telepon aku ..Pak Uda... "... si duda pelik dengan kata2 si janda lalu bertnya... "Kenapa... "... Dan si janda menjawab.."Aku pun lupe spe yang ajak aku kawin ptg tadi"

Rabu, 29 Julai 2009

Accounting Dalam Percintaan

Aku akan meng-CREDIT cintaku padamu, bila kamu men-DEBIT untukku cintamu. Aku akan mencatat kisah cinta kita dalam sebuah JOURNAL, dan mem-POST-ing nya ke dalam LEJER hatiku. Aku akan menjaga sebuah ACCOUNT cintamu, berdasarkan DOUBLE-ENTRY. Dengan cara ini kamu akan tahu BALANCE credit atau debit, dan AMOUNT dari cintaku padamu.


Kemesraan kita tercatat dalam WORKSHEET (LEMBARAN KERJA). Kadang perlu kita lakukan ADJUSTING ENTRIES (PELARASAN) untuk menjaga cinta kita tetap kukuh. TRIAL BALANCE (IMBANGAN DUGA) memperlihatkan bahwa kita serius satu sama lain, sebab Total dari cinta kita
ternyata satu dan sama.


Maka kita lakukan CLOSING ENTRIES saat kita setuju untuk menikah. PROFIT & LOSS statement, menyatakan apa yang telah terjadi kemudian, mari bersama-2 kita lihat BALANCE SHEET kita, apa saja ASSETS & LIABILITIES kita ??

Selasa, 28 Julai 2009

Lagu Pilihan: Lelaki Ini - Anuar Zain

Kasih...
Kenanganku ingatkah saat-saat dulu
Kasih
Apakah dirimu
Merasakan semua itu
Ke manapun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Dan ke manapun arah
Angin ku berlari
Hati ini masih kau miliki


Lelaki ini

Yang selalu mencintamu
Selalu tanpa ragu
Lelaki ini
Yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubariku ooo...
Aku yang mencinta kamu...ooo
Hanya dirimu
Oh...
Kerana cintaku
Tak berbatas waktu
Kerana cintaku
Tak mengenal jemu hatimu
Hatimu oo...
Yang bertahta dalam sanubariku

Rabu, 22 Julai 2009

50 Cara Untuk Menghapuskan Teman On-Line

Kadang-kala kita seronok berkawan dengan teman on-line sehingga menimbulkan kemesraan dan persahabatan maya yang begitu unik. Apatah lagi jika dia berlainan jantina. Ada yg berlanjutan begitu lama sehingga sehari tak online pun dah rasa rindu. Tak dinafikan, persahabatan maya dirasakan begitu selamat kerana kita hanya bersua di alam siber tanpa bersua muka. Identiti sebenar kita juga tidak akan diketahui teman kita kecuali kita memberitahu. Itu pun ada yg masih nak menipu dan mereka cerita.


Namun ada yg jujur dan ikhlas utk berkawan dgn kita dan kita pun tak keberatan utk menerimanya sebagai teman on-line. Teman on-line ini menjadi tempat kita bertukar pendapat, berkongsi rahsia, pengalaman dan maklumat serta adakalanya sebagai tempat kita mengadu masalah dari hal kerja hingga ke hal peribadi. Kita berchit-chat berjam-jam lamanya dengannya, bergurau-senda, berbalas gambar dan berbalas e-mail. Tidak mustahil hubungan maya yg dianggap persahabatan biasa oleh kita dianggap lain olehnya. Dia mula menganggap kita teman istimewanya dan berimpian utk menjadikan kita kekasih sebenarnya di alam realiti. Tapi kita tidak bersedia utk menerimanya sebagai kekasih, malah mungkin tak terfikir langsung ke arah itu. Selama ini kita melayannya kerana menganggap persahabatan ini hanya setakat keyboard dan monitor saja. Lagipun kita seronok berkongsi pendapat dengannya dan mempunyai teman siber... itu saja.



Tapi bila dia mula bercakap soal2 cinta dan bahasa pun dah lain macam, sudah tentu kita rasa tak selesa. Apatah lagi jika kita dah berpunya atau dah berkahwin. Atau dia yg dah berkahwin dan punya anak. Lagi teruk jika dia memang tak sesuai utk menjadi kekasih kita atas pelbagai sebab. Bila dia mula meluahkan perasaan, lagilah kita pening. Dia asyik melayangkan e-mails yg merayu-rayu dan cuba pelbagai cara utk menagih simpati atau cinta kita. Bila kita masuk chit-chat, nickname dia pasti terpacul di mesej box kita. Kita mula mencari jalan utk menjauhinya.



Ada pula yg baru kita kenal di IRC, atau tempat lepak siber yg lain, dah mula mengajak bermain cinta. Semua ini tak masuk akal!



Di sini di ajarkan 50 cara utk menghapuskan teman on-line yg ingin kita jauhi tersebut. Ia adalah berdasarkan pengalaman-pengalaman on-line sebenar yg pernah dilalui oleh kebanyakan orang. Ingat..Mr Delete Key adalah sentiasa menjadi teman baik wanita..begitu juga Mr Block Sender dan Mr Filter !

50 cara tersebut:


1. Jangan respon.

2. Jadi seorang yg menyakitkan hati sehingga dia hilang minat terhadap kita.
3. Buat-buat macam tak berminat sehingga dia bosan dan menjauhi diri.
4. Katakan anda memang tak berminat secara jujur dan diplomasi secepat yg mungkin.
5. Tunjukkan sesuatu yg spesifik pada dirinya yg tak sesuai dengan kita. Contohnya, "Saya tak keluar dengan org yg dah ada anak" , "Saya tak selesa berhubungan dengan duda" atau "Saya tak percaya pada hubungan jarak jauh!"
6. Beritahu perkara sebenar.
7. Let's just be friends.
8. Terima kasih atas mesej awak. But, I am not available at present. Hope you find your real mate soon.
9. Saya dah berkawan dengan ramai orang..jadi terima kasih sajalah.."
10. Saya betul-betul tak berminat, terima kasih.
11. Awak tak memenuhi citarasa saya.
12. Maaf..saya masih tak boleh lupakan kekasih lama saya. Jadi, saya tak bersedia utk memulakan hubungan baru.
13. Saya tak yakin awak boleh memenuhi semua kehendak saya.
14. Saya sebenarnya tak begitu berminat dengan hal2 cinta.. but it was nice to meet you.
15. Saya suka bertemu awak di Internet. Tapi saya rasa kita tak ada hubungan yg istimewa. Semoga awak bertemu dengan teman lain yg boleh awak jalinkan hubungan.
16. Seronok berjumpa awak..tapi saya hanya menganggap awak teman on-line biasa.Semoga awak berjaya mencari teman di Internet"
17. Maaf, saya begitu sibuk sejak kebelakangan ini..
18. Saya yakin awak seorang yg baik. Tetapi saya tak rasa kita akan bertemu secara bersemuka di realiti"
19. Puji niat baik mereka tetapi kemudian jelaskan " Saya sudah jalinkan hubungan dgn seseorang yg saya kenal sebelum awak... jadi maaf ya!
20. Terima kasih kerana minat awak tu, saya suka dengan puji-pujian awak. tapi, saya tak berminat dgn sesiapa pun pada waktu ini. Saya ucapkan Good Luck pada awak utk mencari teman lain yg sesuai"
21. Terima kasih kerana menulis kepada saya. Tetapi sekarang saya berdating dgn beberapa orang dan tak ada masa utk seorang lagi."
22. Perbezaan budaya dan cara pemikiran menghalang kita.Terima kasih.
23. Saya dah berjumpa orang lain.
24. Saya bukan perempuan normal"
25. Awak tak sesuai dengan saya. Saya mempunyai citarasa yg tinggi.
26. Saya akan ke luar daerah utk jangka waktu yg lama"
27. Terima kasih..tapi saya sudah berhenti mencari cinta di Internet.
28. Saya dah kahwin.
29. Awak tinggal di London saya tinggal di Malaysia..Hubungan ini tak akan menjadi!
30. Saya tak berminat utk menjalin hubungan serius. Perlahan-lahan laa dan tengok apa yg akan berlaku.
31. Saya mencari seseorang yg lebih tua"
32. Saya mencari seseorang yg lebih muda.
33. Terima kasih tapi terima kasih sajalah... . Good luck.
34. Utk tidak mengecilkan hati mereka, cakaplah sesuatu pada diri anda yg pasti mereka tak akan suka seperti "Saya ni pemalas dan tak pandai memasak. Kat rumah semua mak buat." Pasti mereka pula menarik diri!
35. Hantar mereka gambar monyet!
36. Blok nama mereka dalam program instant messenger anda atau e-mail anda!
37. Tukar nama nick anda semasa on-line di chat room.
38. Hilangkan diri anda buat sementara atau terus hilang begitu saja!
39. Menolak pelawaan mereka utk bertemu dgn baik.
40. Bila dia ajak chat..dc saja! Atau klik off pada ICQ atau instant messenger.
41. Beritahu mereka komputer anda asyik meragam. Jadi, tak boleh nak chat!
42. " Oh..saya tak sangka awak menaruh minat pada saya..tapi saya mencari seseorang yg sedikit berbeza.."
43. Maaf... saya rasa kita tak secocok.. Good luck on your journey!
44. Bila dia mula cakap merapu..soal cinta..perasaan dan sebagainya..buat tak layan saja! Cakap topik lain.
45. I'm sorry, you seem like a really nice person, but I'm not interested.
46. Maaf..hubungan kita pasti tak akan menjadi..Saya ada firasat yg kuat. Saya beritahu awal2 kerana tak mahu awak terus mengharap..Carilah orang lain.
47. Tak berminat..terima kasih. Harap awak tak tanya lagi!
48. Tak! Jika awak berdegil, saya akan komplen pada Sys Admin.
49. Maaf, saya ni sebenarnya lelaki!!
50. Saya pendek, hitam, gemuk dan hodoh!


Kaedah ini hanyalah sebagai pembacaan sahaja. Ambil mana yg baik dan buang mana yg buruk. Pasti anda punya cara tersendiri utk menolak cinta di Internet!



Terima kasih dan kredit kepada penulis asal.

Isnin, 20 Julai 2009

Lagu Pilihan: Masih Ada Rindu - The Unwanted

Sepasang matamu yang sayu
Merenung lembut ke wajahku
Membuat hatiku hancur lebur
Tak mampu ku tahan air mata yang gugur


Sesudah terputus ikatan
Dan tertutup pintu harapan
Mengapa harus berjumpa lagi
Sekadar melepaskan rindu tak bererti


( korus )
Tidak perlu kau bercerita
Tentang dirimu yang sudah berpunya
Ku tahu kau bahgia bersamanya
Tidak perlu kau bercerita
Tentang dirimu yang sudah berpunya
Ku tahu kau bahgia bersamanya
Hapuskan sahaja kenangan cinta kita


Meski antara kau dan aku
Masih ada kasih dan rindu
Tapi apa guna itu semua
Hanyalah menambah derita dalam dada


( ulang dari korus hingga akhir )
( ulang korus 3X )

Khamis, 16 Julai 2009

Peringkat-peringkat Isteri

1. Isteri Siddiqin
Isteri yang tidak akan meminta apa-apa dari suaminya sekalipun yang perlu (dharuri). Apa yang disediakan suaminya, dia terima dengan penuh malu dan bersyukur. Kalau ada, adalah. Kalau tidak ada, dia bersabar. Tapi meminta tidak. Apatah lagi yang tidak perlu, kalau diberi pun dia tolak bahkan adakalanya yang perlu pun dia tolak dengan baik, dia lebih suka menolong suaminya. Itulah golongan yang bersifat orang yang Siddiqin. Golongan ini payah hendak dicari terutama di akhir zaman ini, macam hendak mencari belerang merah atau gagak putih. Ini adalah perempuan luar biasa.


2. Isteri Muqarrobin

Isteri yang tidak meminta dari suaminya kecuali yang perlu sahaja. Yang tidak perlu dia tidak akan memintanya bahkan kalau suaminya memberi yang tidak perlu dia tolak dengan baik. Tapi kalau yang diperlukan pun tidak ada, dia tetap sabar. Namaun dia tidak akan mendesak suaminya. Dia tetap bersabar dengan keadaan itu. Itulah golongan Muqarrobin. Golongan ini juga susah hendak dicari di zaman kebendaan ini, di zaman orang memburu dunia, di zaman orang memandang dunia adalah segala-galanya.


3. Isteri Solehin

Isteri yang meminta kepada suaminya yang perlu dan juga sekali-sekala meminta juga yang tidak perlu seperti ingin sedikit kehidupan yang selesa sama ada dari segi makan minum, tempat tinggal, kenderaan. Namun kalau suaminya tidak memberi, dia tetap sabar dan tidak pula menjadi masalah. Itulah dia golongan orang yang soleh.


4. Isteri Fasik

Isteri yang selalu sahaja meminta-minta bukan sahaja yang perlu, yang tidak perlu pun dia suka meminta-minta juga. Kalau diberi pun tidak pernah puas-puas, tidak pernah rasa cukup, sudah mewah pun tidak rasa cukup. Kalau tidak diberi menjadi masalah, dia merungut-rungut, marah-marah, sakit hati, merajuk hingga menjadi masalah dalam rumah tangga. Inilah dia golongan yang fasik. Isteri ini selalu sahaja derhaka dengan suami, apatah lagi dengan Tuhan.


Sikap, tindakannya, percakapannya selalu sahaja menyusahkan suaminya, membuat suaminya selalu serba salah dibuatnya. Berbagai-bagai kehendak diberi, berbagai-bagai kemahuannya terpaksa ditunaikan. Adakala pakaian terpaksa ditukar sebulan atau dua bulan sekali, asyik pergi shopping sahaja. Namun demikian tidak juga puas dan tidak juga merasa cukup. Macam-macam yang dia hendak. Akhirnya krisis rumahtangga tidak pernah berhenti, sentiasa bergolak, sentiasa bergelombang macam air laut yang tidak pernah berhenti-henti daripada bergelombang dan begelora. Lama-lama kelamaan bercerai juga. Kalau pun tidak bercerai kerana hendak menjaga air muka atau hendak menjaga nama baik atau tidak mahu anak porak peranda, tapi apalah ertinya rumahtangga yang begitu rupa. Dimanalah keindahannya lagi. Apalah bahagianya kalau gelombang dan gelora krisis tidak pernah rehat dan tenang. Apalah akan jadi kepada anak-anak melihat ibu bapa sentiasa macam kucing dengan anjing.



Semoga Allah menyatukan hati-hati kita, menjadikan kita saling mencintai kerana Dia; sebagaimana dalam hadith yang diriwayatkan oleh Tirmidzi Rasulullah saw bersabda:



"Di sekitar Arsy ada menara-menara dari cahaya. Di dalamnya ada orang-orang yang pakaiannya dari cahaya dan wajah-wajah mereka bercahaya. Mereka bukan para nabi atau syuhada'. Para nabi dan syuhada' iri hati kepada mereka. Ketika ditanya para sahabat, Rasulullah menjawab, "Mereka adalah orang-orang yang saling mencintai kerana Allah, saling bersahabat kerana Allah dan saling kunjung kerana Allah."



Terima kasih kepada penulis asal

Rabu, 15 Julai 2009

Puisi Si Suami Kepada Si Isteri

Isteriku
jika engkau bumi
akulah matahari
Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku..
Ingatlah bahtera yg kita kayuh, begitu penuh riak gelombang.
Aku pasti akan tetap menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan ku.
Lantas aku ingat satu hal bahawa Tuhan mencipta bukan hanya bumi,
malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.
Lalu... ...
Relakanlah aku menyinari planet lain,
menyampaikan faedah adanya aku,
kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet lain...


*** Balasan Puisi si isteri***




Suamiku,

andai kau memang mentari,
sang surya yang memberi cahaya,
aku merelakan engkau berikan sinaranmu kepada segala planet yang telah TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku
perlukan cahayamu
dan... .
akupun juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaranmu...


AKAN TETAPIIIIIIII. .

Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan 5 watt sahaja,
jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!!
Kerana bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi.
Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,
di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti...
Cuba lihat siapa dirimu...
MATAHARI atau lilin ?
atau jangan-jangan cuma mancis saja!!!!!


hehehe, faham ke? Tak faham sendrik fikir ya..

Selasa, 14 Julai 2009

Lawak Malam Pengantin

Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara
semuanya berkampung disini. Gelak ketawa,
gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin
isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara
sumbang terlalu banyak yang menegurku.


"Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur?"

sapa Pak Ucu. "Orang muda bang Aji, biarlah. Air
dah penuh kat kepala tu." sahut PakTam disambut
hilai ketawa sanak saudara yang lain. Meriah
sungguh keadaan diluar walau jam sudah
menunjukkan pukul 11.00 malam.


Hadiah yang masih belum dibuka ku susun ke

tepi. Lampu ku tutup. Merebah diri ke katil
pengantin, aku menoleh ke arah isteriku.


"Kita tidur dulu lah yer. Ramai sangat orang kat

luar tu." Isteriku hanya mengangguk tanda setuju.
Entah pukul berapa sekarang, aku pun tidak tahu.
Keadaan di luar gelap gelita dan senyap sunyi.
Tanda sanak saudaraku telah pulang dan
keluargaku telah tidur.


Jari jemariku lembut membelai rambutnya. Ku

selak rambut ikal yang menutupi telinganya lalu
membisikkan "Assalammualaikum!" ke telinganya
untuk menguji isteriku.


"Wa alaikummussalam." Rupanya isteriku masih

belum tidur. Ku kucup pipi halusnya. Ku kucup
dahinya yang mulus. Semerbak harumnya
menusuk deria bauku. Akanku tunaikan
tanggungjawabku sebagai suami malam ini. Jari-
jemari ini terus membelai tubuhnya. Perasaanku
tidak dapat dikawal lagi, namun...


"Kringggggg...."



"Tik..tik..tik..tik..."



"Kring.. kring..kring.."



Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana

memenuhi ruang bilikku. Terkejut dengan segala
macam bunyi yang ada, aku membuka lampu.
Serentak itu, terang benderang seluruh rumahku.
Bunyi-bunyi ini telah berjaya membangunkan
semua orang di rumahku.


Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi itu. Mataku

terarah ke sekotak hadiah yang masih terbalut
rapi. Aku buka dengan pantas dan di dalamnya
terdapat 5 buah jam loceng. Juga sekeping kad
berbunyi... Selamat Pengantin Baru, Jangan gopoh-
gopoh. Baru Pukul 2 pagi. Jangan maree.. kami
potong stim. Ikhlas dari : Pernas of 03/06, UUM.


Dalam hatiku.. cilaka punya kengkawan. Potong

stim betullah.Baru jer nak Intro, blum baca doa lagik..huhuhuhu....
dengki la diorang kat aku sebab dah kawin...


TAMAT

Isnin, 13 Julai 2009

Lagu Pilihan: Berganti Hati - Anggun

Satu persatu telah ku hapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati ini pernah percaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga


Reff:
Ku tak ingin lagi
Menunggu, menanti
Harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba
Hanya tuk kecewa (Ku telah kecewa)
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Aku ingin pergi
Dan berganti hati


Satu persatu telah ku hapus
Nada dan lagu yang dulu ku cipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdebu terbelenggu dusta dan noda


Back to Reff:


Kini ku sadari diri ini
Ingin berganti hati
Cinta yang tlah pergi
Harus berganti hati


Harus ku ganti hatiku kini
Ini harus ku ganti
Tak perlu yang ini lagi harus berganti…hati

Rabu, 8 Julai 2009

Petua Menegangkan Payu Dara

Petua 1 : Wanita yang sudah bersalin akan mengalami masalah buah dada menjadi kendur tidak bermaya seperti dahulu. Dapatkan beberapa helai daun sirih Melayu , ianya berdaun lebar dan berwarna hijau. Sapukan minyak kelapa (seelok-eloknya dibuat sendiri) pada daun sirih. Salaikan mengunakan api lilin dan tekapkan pada buah dada. Biarkan ia kering dan dibuat berulang kali. Menurut orang tua yang memberikan petua ini , petua ini dipanggil 'Petua Sayang Suami'. Semoga kebahagiaan rumahtangga puan-puan akan bertambah seri lagi dengan kehadiran cahaya mata dan tubuh badan yang menawan. Bersama-samalah kita amalkan.


Petua 2 :
Kupas setengah biji labu dan masak sehingga menjadi lembik. Ramas labu tersebut tika masih suam. Kemudian, sapukan pada seluruh payudara lebih kurang 20 minit. Lakukan 2 kali seminggu.


Petua 3:
Sapukan putih telur pada sekeliling buah dada dan biarkan kering semalaman. Buat 3 kali seminggu.


Petua 4 :
Amalkan meminum air kanji (air didih nasi) sebelum tidur malam. Insyaallah mujarab.

Selasa, 7 Julai 2009

Masalah Seksual

Female Sexual Dysfunction (FSD)


Ini berkaitan dengan masalah kelamin wanita. Jika lelaki mempunyai masalah Erection Dysfunction atau mati pucuk, wanita mempunyai Female Sexual Dysfunction (FSD). Masalah ini boleh dibahagi kepada empat keadaan; kurang bernafsu, kesukaran mencapai keghairahan, kesukaran menikmati kemuncak syahwat dan kesakitan ketika bersetubuh. Jika lelaki mempunyai Viagra, Cialis dan Levitra untuk mengatasi masalah mereka, kini wanita juga ada zestra. Zestra adalah sejenis cecari pencetus kemesraan untuk menambahkan keseronokkan hubungan kelamin. Zestra dirumus daripada tumbuh-tumbuhan semulajadi dan dianggap selamat of "Federal Food and Drugs Agency (FDA)" dari Amerika Syarikat. Untuk maklumat lanjut, sila ke layari www.zestra-asean.com.

Menghilangkan "Love Bite"


Tentunya anda tidak mahu “love bite” menjadi bahan gurauan teman di pejabat dengan pelbagai gelaran, membuatkan anda seolah-olah fobia setiap kali pasangan anda mahu mencium anda terutama di leher. Takut digigit…! Ini ada cara dan petua untuk menghilangkan gigitan love bite.


1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.


2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.


3)Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.


4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.


Iklan:

Kopi Kelapa Dara Bio-Asli

Kopi Kelapa Dara adalah minuman berkhasiat yang dirumus khas dengan gabungan beberapa herba hebat yang kaya dengan khasiat dan tenaga. Ianya membantu melancarkan peredaran darah dan meningkatkan stamina. Dengan rasa hebat aroma kopi Arabica, tanpa kesan sampingan kopi biasa, pastinya akan menceriakan hidup anda.

Nikmati keenakannya bersama pasangan dengan khasiatnya betul-betul POWER..!!

Sesuai untuk lelaki dan wanita dewasa sahaja.

Layari: kelapa.webs.com

Isnin, 6 Julai 2009

Lagu Pilihan: Di Sini Pasti - U-Topia

Terbangkitlah mentari
Purnama kesiangan hari
Aku masih di sini
Meratap cinta yang abadi


Ku terkenangkan cinta yang silam
Yang terbina dari dua jiwa
Suci tak ternoda
Walaupun kucuba melupakan
Ku tak berdaya


( korus )
Mengapa oh kekasih dirimu
Yang terpilih
Menyambut lambaiannya
Waktu ku tiada bersama


Mungkinkah kau dan aku
bisa kan bertemu bercinta
Bagai dulu kekal untuk selama-lamanya


Sesungguhnya hanya
Dia yang mengerti


( solo )


( ulang korus hingga akhir )

Rabu, 1 Julai 2009

Karenah Perempuan Nak Ber’couple

Artikel dari justkhai.com

Tertarik bila terbaca satu blog ni. Blog dari perempuan untuk perempuan. Tapi boleh menjadi pembacaan dan penambahan ilmu yang amat berguna untuk bagi seorang lelaki untuk mengenali siapa perempuan yang sebenarnya. Korang yang lelaki tu baca senyap-senyap sudah. Jeling-jeling pun takpe jangan sampai kantoi korang baca semua perkara pasal perempuan tu kan. Biar mereka dengan dunia mereka. Tapi blog apa yer? Ok Khai paste dulu la antara point-point yang menarik mengenai seorang perempuan.


10 Sebab kenapa perempuan sibuk nak ber’couple


1. Takut orang kata dia perempuan tak laku
2. Dia nak ada orang bela dia
3. Dia rasa perlu ada lelaki utk jaga dia
4. Nak apa saja sume dia boleh dapat. Mana taknya, gunung emas pun
kononnya boleh dibagi.
5. Saja nak merasa ape tu rasa cinta
6. Rasa selamat bila ada boyfriend
7. Rasa diri dia cantik dan perlu ada orang yg suka dia
8. Perlu test n tgk lelaki mcm mana yg sesuai sebelum ke alam
perkahwinan
9. Malu semua ada boyfriend, dia aje tak ada.
10. Nafsu tak dapat dikawal


10 Sebab kenapa perempuan sanggup curang!


1. Nak revenge boyfriend dia buat hal dengan girl lain, padahal cemburu
buta.
2. Nafsu tak cukup satu lelaki. Nafsu biawak ke?
3. Terasa diri sgt cantik dan patut ada lebih dari seorang boyfriend
4. Nak cuba dulu semua lelaki dan tgk mana yang sesuai
5. Sebenarnya dia tak suka sgt @ terpaksa dgn boyfriend yg ada
6. Tak cukup dgn apa yang diberi oleh boyfriend yg ada. dikongkong
oleh boyfriend yg ada.
7. Jumpa dan jatuh cinta dgn new boy yg sangatttt hensem dan
memikat
8. Boyfriend ‘lugu’ @ sengal sangat @ senang ditipu. bukan dia tau pun
kalau pasang lain
9. Memang tiba-tiba rasa meluat dan benci teramat sgt dgn boyfriend
yg ada.
10. Nak jadi lebih kaya dari sekarang. More boyfriend, more money!


Dan ini lebih menarik, di mana semua point tu memang ada dalam kepala Khai. Exactly same! Sebab Khai dulu pun pernah ter’couple dengan perempuan yang hipokrit soal tudung ni. Pergi kelas pakai tudung. Bila keluar shoping or dating, jangan cakap tudung, spender pun entah pakai ke entah tidak. Siapa la tu ye?


10 Sebab kenapa perempuan bertudung


1. Sebab dia memang beriman dan ikut suruhan-Nya , lillahita’aala.
2. Sebab dia ikut mak dia, family dia sume pakai tudung.
3. Sebab dia takut masyarakat / orang kampung kutuk dia
4. Sebab dia rambut dia tak cantik.so tudung sebagai pelindungnya?
bila dah rebonding,boleh tanggal balik = p
5. Dia tak reti sikat rambut.tudung sebagai fesyen.
6. Dia malas nak sikat rambut, so pakai aje la tudung. So kesah ape
sama rambut.
7. Dia anggap tudung mencantikkan penampilan dia.
8. dah pegi haji beb..kena pakai ‘tudung’ sket..nnti org mengata kita
pulak.
9. Peraturan bekerja kena pakai tudung.ala.. sabtu ahad x apa kalau x
pakai.
10. Menunjuk la sket. sbb dia cantik dan dikagumi ramai.


Heh! Atau mungkin banyak kutu? Hehehe. Ramai perempuan sekarang anggap tudung ni macam fashion je kan? Tak pun bila rasa nak kahwin dengan artis yang alim-alim dan botak, baru nak bertudung. Siapa la tu kan? Dapat mimpi konon. Yappodaaa!!!


Hehehe.. menarik point-point tu kan? Sure ramai la pembaca Justkhai yang perempuan ni makan dalam. Berdarah-darah hati. Kejap lagi sure hantuk kepala 10 kali kat dinding bila mengenangkan 10 point yang ada kat atas tu. Apapun kalau nak nengok lagi entri-entri menarik dari seorang perempuan untuk perempuan, boleh la usya blog http://galfrenzzz.blogspot.com. Interesting sebab tak banyak blog melayu macam ni lagi.


Yang kat bawah ni khai tambah sendiri.. Tapi ni bahasa laser skit ikut bahasa kawan2 lelaki Khai. Kasar sesangat. Pandai-pandai la korang tapis yer? hehehe.


10 Sebab kenapa perempuan tak cukup satu lelaki


1. Nafsu perempuan lebih dari lelaki. 9 perempuan 1 lelaki kan? betul?
2. Tak puas. Paham2 la yer.
3. Nak rasa kelainan setiap barang lelaki.
4. Citarasa tinggi. Bajet hot! Ptuih!!
5. Tiada rasa malu pada kemaluan. Takde maruah kot?
6. Bangga ada pakwe ramai.
7. Tak pernah fikir akibat ramai pakwe. Kepala enjoy je. Kene bomoh or
simbah asid tahu la.
8. Itu perkara wajib bagi perempuan. Malu la takde pakwe yang ramai.
Kate hot!
9. Senang dan payah nak sangap. Tambang dibayar makan ditanggung.
10. Mana-mana pergi pun ada pakwe. So rasa selamat dan kat
mana-mana aje boleh layan nafsu seks yang meronta2.

Iklan

IPMart Online Shopping
Belian dalam RM

Jom Borak


Free chat widget @ ShoutMix

Kerana Agama...

Kerana Agama...
Imam Nawawi